Terug

Keukenbazen de Finale

 

Elk kind moet een gezonde leefwereld kunnen ervaren, vindt Keukenbazen. Als partner van deze organisatie zijn we het daar helemaal mee eens! Daarom willen we samen kinderen bewustmaken van gezonde voeding en ze leren hoe je voedselverspilling tegengaat. Hoe? Met een kookwedstrijd!

Keukenbazen is een kookwedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8. Alle basisscholen in Oss en Bernheze zijn hiervoor eerder al uitgenodigd. De opdracht was: bedenk en maak een lekker hoofdgerecht met gezonde producten uit je eigen buurt. Inmiddels is het bijna zover: de winnende teams gaan naar de Mega Live KookBattle op zaterdag 5 oktober in Den Bosch!

Tijdens die KookBattle koken de teams hun gerecht, gecoacht door hun eigen chef-kok. Een professionele jury beoordeelt vervolgens alle gerechten. Superspannend natuurlijk! De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een feestelijk diner op woensdag 9 oktober. De burgemeester van de winnende gemeente wordt dan SmaakBurgemeester van Nederland.

Voor dit evenement kun je je helaas niet meer inschrijven. Maar misschien is er volgend jaar wel een nieuwe editie! Hou hiervoor de website in de gaten: keukenbazen.nl.